Børnecykler – Peter Pedal Motorik

Børn & Bevægelse

Cykler for børn

Posted by boernecykler på 19. august 2009

De fleste børnecyklerne ligner voksencykler,  stel og hjul er bare mindre. Nogle cykeltyper er dog konstrueret kun til børn.

  • Trehjulet cykel er en lille cykel til børn, der endnu ikke kan balancere på en tohjulet cykle.
  • Chopper-cyklen blev udelukkende produceret af Raleigh-fabrikkerne. Cyklen var udstyret med et meget højt styr, langt sæde og højt ryglæn. Cyklen var populær blandt blandt børn og unge i 1970’erne
  • Halvcyklen er en cykel, der kobles bag på en almindelig cykel. Det er en cykel i børnestørrelse uden forhjul, som kobles på en voksencykel.
  • Løbecykel er en cykel uden pedaler specielt beregnet som den første cykel til børn som endnu ikke har lært at holde balancen på to hjul. Et eksempel er den kendte FirstBIKE løbecykel. Her kan du læse mere om fordelene ved en løbecykel.
Reklamer

En kommentar to “Cykler for børn”

  1. Her til kommer naturligvis den almindelige børnecykel med støtte hjul, som et naturligt skridt videre fra den trehjulede cykel. De børnecykler der ligner almindelige cykler har normalt fodbremse, men vær opmærksom på at det ikke nødvendigvis forholder sig sådan når børnene bliver 10-12 år. Mange soloulykker på cykel fremkommer af, at børn glemmer at de ikke kan bremse med fødderne på en cykel med håndbremser på begge hjul, hvorfor fodbremse bremse forsøget resulterer i styrt.

    I øvrigt bør man være opmærksom på at halvcyklen ikke kan bruges af børn selvstændigt, da den fungerer som en tandem eller cykeltrailer i praksis. Her findes der også cykelvogne, hvor op til to børn kan sidde spændt efter cyklen. I samme dur findes der også en model der ligner en tohjulet cykeltaxa, hvor der kan sidde to passagerer på ladet og chaufføren sidder bag passagererne, der som en tandem kun har et hjul foran og et bagved.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: